Met het groeien van je energie zal alles in je lichaam gaan meebewegen. Zo’n fase van groei kan op sommige momenten zwaar zijn. Wat namelijk centraal staat bij energetische groei is bewustwording. Je bewustwording zal groeien, groter en ruimer worden en je zult zaken en dingen in jezelf en om je heen anders gaan waarnemen. Je beweegt als het ware met je eigen trilling mee in de richting van het energetische niveau van de aarde. Puur, zuiver en liefdevol.  Naarmate je groeit, zul je steeds scherper gaan kunnen waarnemen of zaken, personen, intenties van personen, relaties, vriendschappen zuiver zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je persoonlijke omgeving waarin situaties en zaken zichtbaar zullen worden. Of als jouw energetische niveau groeit, maar die van je levenspartner of geliefde of van een andere dierbare of van een collega niet. Dat kunnen pijnlijke waarheden worden omdat je dan weinig tot geen connectie meer ervaart – de niveaus komen te ver uit elkaar te liggen.


Maar ook collectief zullen we gaan bewegen naar een hoger energetisch niveau. Als de trillingen van ons mensen samen op aarde te laag wordt, dan gaat de aarde dit automatisch corrigeren. Het is een soort weegschaal die altijd in balans wil staan. Deze aanpassing zorgt ervoor dat er ook op maatschappelijk gebied steeds meer zaken aan het licht zullen komen die op dit moment nog donker en verborgen zijn. (Donker en niet zuiver heeft een zeer lage trilling). Lage trillingen zijn niet liefdevol, niet zuiver en niet puur en staan ver van liefde af.


Op politiek niveau en op wereld niveau (energie kent geen landsgrenzen) zullen vele zaken helder worden. Mensen, stichtingen, bedrijven, multinationals, investeringsgroepen en ‘leiders’ met tot nu toe verborgen, onzichtbare en onzuivere intenties zullen als een automatisch gevolg van deze veranderingen met hun misleidende handelingen naar boven komen drijven. Hierbij zullen de niet zuivere intenties vanzelf zichtbaar worden voor mensen met een hoger energetisch niveau. Zij zullen steeds sneller onzuivere intenties beginnen waar te nemen, waardoor zij minder makkelijk kunnen worden gemanipuleerd.
Groei van bewustwording kan in sommige fases pijnlijk zijn, want de waarheid kan soms hard zijn.


Dit is ook een belangrijke reden waarom sommige mensen vanuit hun onderbewustzijn (dus niet bewust) niet zullen willen groeien.  Ze voelen zich immers erg fijn in de lage trillingen omdat dit feilloos aansluit bij hun eigen trillingsniveau en ze er bijvoorbeeld veel financieel voordeel bij kunnen behalen. Geld is ook een materie die op een lage trilling zit. Dit komt omdat door de jaren heen geld meer en meer is toegegroeid naar een lagere trilling. Dit wil niet zeggen dat als je in financiële rijkdom verkeerd dat dan je trilling bij voorbaat laag is, maar het geld wil dan vanuit een zuivere intentie uiteindelijk wel voor een zuiver doel worden gebruikt.